септември 14, 2022

Обезщетение за счупена ръка при катастрофа

Пътните произшествия у нас зачестяват доста през последните години, което може да е в следствие на много заобикалящи ни фактори. Когато настъпи някое по-тежко ПТП, ние си казваме- дано няма загинали! Но ако няма загинали, то почти винаги има пострадали пътници, шофьори или пък дори невинни пешеходци и участници в движението.

птп със счупена ръка

Счупването на части по тялото са едни от най-често срещаните травми в следствие на пътни транспортни произшествие. Ние като шофьори, пътници или просто като участници в движението сме длъжни да знаем правилата и задълженията си и най-вече как да реагираме в момент на настъпило ПТП.

Днес ще бъде обърнато внимание на получаването на обезщетение при претърпяно ПТП и по-точно на обезщетението за счупена ръка. Ще научите в кои случаи може да получите обезщетение, какъв ще бъде неговият размер и към кого може да се обърнете, за да получите помощ с целият процес по завеждане на иск за обезщетение за счупена ръка при катастрофа.

Всеки пострадал ли има правото на обезщетение?

Трябва да знаете, че абсолютно всеки един пострадал участник от движението може да получи обезщетение за счупена ръка при ПТП с изключение на този, който е предизвикал произшествието. Това ще рече, че ако вие сте причинили катастрофата с вашите действия или бездействия и в следствие на това сте счупили ръката си, то вие нямате право на обезщетение.

Също така е хубаво да знаете, че ако сте били в МПС-то на шофьора, който е причинил катастрофата, то вие имате пълното право да заведете иск за получаване на обезщетение. Няма никакво значение дали сте били в колата на виновния или не, на колело, тротинетка или пък дори пеша... вие може да получите обезщетение за счупена ръка в следствие на ПТП.

Какъв е размера на обезщетението, което можем да получим?

Още в началото ще ви кажем, че размера на обезщетението за счупена ръка при ПТП няма точна сума. Това е така, защото размера на този тип обезщетение се изчислява в края на оздравителният период или по-лесно казано- когато се оправи вашето физическо и психическо здраве.

В изчислението на обезщетението за счупена ръка влизат имуществените и неимуществените вреди, които са претърпени в процеса на възстановяване. Когато те бъдат документирани и пресметнати, то вие ще може да научите точният размер на обезщетението и то да ви бъде изплатено по банков път.

Имуществените вреди най-общо казано са всички разходи, които сте направи за лечението на счупената ръка. В това число са разходи за операции, консултации, рехабилитации, контролни прегледи и т.н. За да може да получите най-високо изплащане на всички разходи е важно да пазите всички касови бележки и фактури, които ви се издават, за да може да документирате всеки един разход.

имуществени вреди

Към неимуществените вреди пък спадат болките и страданията, претърпени от вас по време на случилата се катастрофа и по време на вашето лечение. Тук се гледа вашето психично състояние преди и след случилото се. Тези вреди също нямат точна сума, която се получава, а се присъждат по справедливост от страна на съда.

От кого можем да получим помощ с получаването на обезщетение?

Винаги помощта за дадено нещо не е излишна. Затова и когато искате да заведете иск за получаване на обезщетение след претърпяно ПТП, то е хубаво да потърсите професионална адвокатска помощ. С помощта на адвокат вие ще бъдете максимално информирани, ще може да съберете всички нужни документи около случилото се и ако има някакви детайли, то няма да ги пропуснете.

помощ от адвокат

Ако мислите, че адвокатските услуги ще ви излязат скъпо е добре да знаете, че всичко около разходите за адвокат ще ви бъде изплатено с цялостното обезщетение. Потърсете адвокат, който има опит с обезщетенията и по този начин да бъдете сигурни с всичко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram