септември 21, 2022

Обезщетение при счупени ребра по време на работа

По време на работа може да се случи всичко и никой не е застрахован от това да пострада докато извършва своите задължения. Когато работите винаги трябва да имате едно наум, че може да се случи нещо непредвидено. Точно в тези непредвидени ситуации е нужно да знаете как да реагирате, как да окажете първа помощ и на кого първо да съобщите за случилото се на работното място.

В тази статия ще се отвори темата за обезщетението при счупени ребра по време на работа. Ребрата като част от нашето тяло са доста уязвими и ние трябва да се стремим към тяхното опазване.

Ясно е, че те не могат да бъдат счупени докато извършвате работа на бюро, но пък физическата работа като строителството, товаро-разтоварната дейност и още куп други крият риск от счупване на ребрата.

Кой може да получи обезщетение при счупени ребра след претърпяна трудова злополука?

Може би си мислите, че всеки пострадал при извършването на някаква дейност по време на работа може да получи обезщетение, но това не е така. За да бъде получено обезщетение е важно да бъдат налице няколко фактора, които ще научите сега.

Първото нещо е случилото се да е станало по повод вашите служебни задължения или пък докато е била извършвана работа в полза на компанията и пряко поставена от страна на шеф, наставник или управител. Ако вие сте извършвали работа, която няма връзка с вашите задължения и никой не ви е карал да я вършите, то вие няма да може да получите обезщетение ако пострадате.

В случай, че вие сте счупили ребра докато отивате или се връщате от работа до вашето местоживеене, местата за хранене на компанията или пък до местата, предназначени за получаване на заплатата, то отново имате право да получите обезщетение. Не може да се каже, че това са изключения в закона, но трябва да го знае всеки един работещ.

Какво трябва да направим, ако сме счупили ребра при трудова злополука?

Няма спор, че всеки човек би реагирал по различен начин на случила се трудова злополука, но важното е да бъде оказана първа помощ и да се извърши обаждане до 112. В случай, че пострадате по време на работа и не сте сигурни дали ребрата ви са счупени или само натъртени, то най-добре да останете неподвижни докато дойде ваш колега.

Обездвижването на счупеното място е едно от най-ефективните решения, тъй като не се знае колко ребра са счупени и по какъв начин са счупени те. Тези неща трябва да ги знаете или ако не ги знаете, то да си направите труда да ги научите и запомните, за да може да бъдат прилагани при нужда.

Какъв е размера, който можем да получим при счупени ребра по време на работа?

Обезщетение за счупени ребра след претърпяна злополука зависи от това какво е счупването, колко време ще отнеме възстановяването, колко средства ще бъдат похарчени за него и общо взето от всичко свързано с вашето здраве.

Може би се досещате, че ако счупването не е чак толкова сериозно и възстановяването ще отнеме по-малко време, то вие няма как да претендирате за по-високо обезщетение спрямо друг пострадал, който ще трябва да се възстановява повече време.

Затова обезщетението ви за счупени ребра може да бъде максимално изплатено, ако вие сте запазили всички фактури и касови бележки, които са ви издавани във връзка с лечението.

Също така може да получите и обезщетение за вреди, нанесени върху вашето психическо здраве. Това става след като посетите психолог и той прецени какво е вашето психично здраве след случилото се и дали има някакви промени към по-лошо спрямо преди злополуката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram